Logo City Guide Rotterdam

Rotterdam > Going out > Theatres > De Doelen

 • De Doelen Theatre

  De Doelen Rotterdam

  De Doelen: het concert- en congresgebouw van Rotterdam
  De Doelen Rotterdam is het belangrijkste concert- en congresgebouw in Rotterdam. Er worden ruim 600 concerten per jaar gehouden en daarmee is De Doelen het tweede concertgebouw van Nederland.

  Vier zalen in De Doelen
  De Doelen heeft een lange historie in Rotterdam: de naam komt al voor in de 17e eeuw. Het huidige gebouw werd in 1966 geopend nadat het oude gebouw aan de Coolsingel in de Tweede Wereldoorlog werd verwoest. In De Doelen zijn vier zalen die allemaal een eigen ingang hebben: de Grote Zaal met 2100 plaatsen, de Willem Burger Zaal, de Jurriaanse Zaal en de Eduard Flipse Zaal. De zalen worden zowel voor concerten als congressen gebruikt.

  Concertagenda De Doelen
  Het theaterprogramma van De Doelen is erg divers. Er is veel ruimte voor klassieke concerten en het Rotterdams Philharmonisch orkest geeft veel optredens. Ook worden geregeld jazz- en popconcerten gegeven. Het complete programma van aankomende concerten kun je vinden op de website van De Doelen.

  Evenementen in De Doelen
  Een aantal grote evenementen keren elk jaar weer terug in De Doelen. Zo wordt er rond Kerst altijd een reeks Kerstconcerten gegeven door het Deo Cantemus koor. Een ander belangrijk terugkerend evenement is het Gergiev Festival met een aantal klassieke concerten van onder andere het Rotterdam Philharmonisch orkest. Tijdens het International Film Festival Rotterdam wordt De Doelen omgetoverd tot filmtheater.

  Internationale congressen
  Naast concerten worden er in De Doelen ook veel congressen, symposia en andere zakelijke evenementen en (inter)nationale congressen georganiseerd. Een complete lijst met aankomende congressen kun je zien op de website van De Doelen.


 • OPENING HOURS Box Office De Doelen

  Grote Zaal De Dolen Theater Rotterdam

  These are the opening hours of De Doelen ticket office:

  Monday noon - 6 pm
  Tuesday noon - 6 pm
  Wednesday noon - 6 pm
  Thursday noon - 6 pm
  Friday noon - 7 pm
  Saturday noon - 6 pm
  Sunday noon - 6 pm

  Note: The box office is closed on public holidays, if there are no concerts.

 • PARKING De Doelen Theatre

  Theatre De Doelen is located in the city centre at Schouwburgplein, next to the Pathe Cinema. From Rotterdam Central Station, get there by metro or train and stop at Central Station. Plan your trip at www.9292.nl. It's free of charge. To travel by public transport in Rotterdam you must purchase a travel chip card first.

  You can park in the Schouwburgplein Public Parking or in the surrounding streets, but you'll have to pay to park in Rotterdam city centre until 11 pm by EC card or creditcard.

  Hotels
  Hotels
  From basic and budget to lush and luxury! Rotterdam offers a hotel for anyone's needs. Check out the best rates here.

  Theatre
  Theatre
  Have a good night out in Rotterdam and enjoy stand up comedians, ballet and other shows.

 • CONTACT De Doelen Theatre

  De Doelen Theater
  Schouwburgplein 50, Rotterdam
  Tel: +31 (0)10 - 2 17 17 17
  Website: www.doelen.nl

 • REVIEWS De Doelen Theatre