West-Kruiskade Rotterdam


Description

West-Kruiskade: de mulit-culturele winkelstraat van Rotterdam

Op de West-Kruiskade vind je winkels uit alle delen van de wereld: Surinaamse juweliers, exotische supermarkten, toko's, heerlijke eetzaakjes, kleine restaurantjes, nagelsalons en kappers! Dat maakt de West-Kruiskade dan ook de multi-culturele winkelstraat van Rotterdam.

Chinatown in Rotterdam

De West-Kruiskade wordt ook wel het Chinatown van Rotterdam genoemd. Die naam is wel een beetje misleidend want naast Chinezen wonen er ook veel Nederlanders, Antilianen, Surinamers en Afrikanen. Wel vind je een groot aantal Chinese winkels en restaurants op de cosmopolitische West-Kruiskade.

Leuke winkels op de West-Kruiskade

Wanneer je de West-Kruiskade oploopt vanaf het Centraal Station of vanaf het Schouwburgplein dan zie je aan de linkerkant de Chinese supermarkt Wah Nam Hong zitten, waar je een ruime keuze hebt aan Chinese, Aziatische, Surinaamse en Indische groentes, kruiden, diepvriesproducten, rijst, soepen en nog veel meer. Aan de overkant vind je het eethuisje Kiem Foei, waar je heerlijke Surinaamse, Javaanse, Chinese en Caribische gerechten en broodjes kunt krijgen. Weer aan de andere kant zit de Chinese bakkerij Mei Sum Shop, waar ze overheerlijke Chinese cake hebben in allerlei kleuren. Probeer vooral eens de Rainbow cake of de flower cake! Een klein stukje verder op de West-Kruiskade zit Lucinda's Bookstore, een multi-culturele boekhandel met veel boeken en onderwerpen over het Surinaams en Caribisch gebied. Loop nog een stuk verder en je komt bij Richard Rotterdam, een schoenwinkel die bekend staat om schoenencollecties van Moschino, Boticelli Limited, Iceberg en Guess. Aan het eind van de West-Kruiskade vind je nog Fittz, een mannenmodezaak met jonge, urban casual mannenmode. Vervolgens kun je nog over het Tiendplein verderlopen naar de 1e Middellandstraat waar je nog meer multi-culturele winkels vind of je loopt terug in de richting van het centrum waar je kunt oversteken naar de winkels op de Lijnbaan.


More shopping in Rotterdam?

Haven't you finished shopping yet? Fashion victims can follow the complete Shopping Tour through Rotterdam city centre! A rainy day? Visit the Zuidplein Mall or Alexandrium Mall!

Read more

 

Public transport in and around in Rotterdam made easy with the travel chip card.

 

hotel in rotterdam

Book a hotel in Rotterdam and stay overnight with lowest price guarantee!

 

Adverteren City Guide Rotterdam

Advertise on City Guide Rotterdam and reach everyone with an interest in Rotterdam!

 

Follow City Guide Rotterdam and stay informed about all events and activities in Rotterdam!

You May Also Like

Explore what else Rotterdam has got to offer!

Market Hall

Buy your fresh lunch at this one-of-a-kind indoor food market and enjoy the ceiling!

Witte de Withstraat

The artistic street of Rotterdam with trendy boutiques, many art galleries and nice pubs.

Markets Rotterdam

Fresh flowers, fish or Dutch Cheese? Rotterdam offers 12 different street markets.

Meent

Stroll through this lively shopping street in Rotterdam with some one of a kind local stores.

Coolsingel

Experience big city life in Rotterdam on this most important and busy avenue.

Alexandrium Mall

7 days per week fun shopping in this huge indoor home decoration and fashion mall!