Press releases City Guide Rotterdam

Overview press releases

On this page you will find the press releases that have been sent out by Rotterdam City Promotion. If you have a press release yourself that you want to send to us please contact us.

19 maart 2012 - Rotterdam lokt Duitstalige toeristen naar de stad

Rotterdam is vanaf heden een website rijker, speciaal voor Duitse toeristen die Rotterdam bezoeken. De website City Guide Rotterdam (www.cityguiderotterdam.com) biedt ruim 600 pagina's aan met toeristische informatie over Rotterdam in het Duits.

 

Nederlands, Engels en Duits

De makers van City Guide Rotterdam spelen hiermee in op het feit dat Rotterdam steeds populairder wordt bij internationale toeristen. Het was al mogelijk om alle informatie op de website in het Nederlands en Duits te bekijken, maar de meeste bezoekers geven er toch de voorkeur aan om artikelen in hun eigen taal te lezen. Dat er gekozen is voor het Duits is logisch, omdat de meeste buitenlandse bezoekers in Rotterdam uit Duitsland komen. 

Een Duitse primeur voor Rotterdam

Bert van der Spek, één van de bedenkers van City Guide Rotterdam spreekt over een internet primeur voor Rotterdam. "Duitstalige informatie over andere grote steden in Nederland was al lang en breed te vinden, maar ik verbaasde me altijd dat daarop in Rotterdam nog niet was ingespeeld. Aangezien de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland komen, ligt daar een leuke kans om Rotterdam op de (Duitse) kaart te zetten! Wij hebben toen veel vaart achter de vertaling gezet en hopen hiermee in de toekomst nog meer bezoekers naar de website en naar Rotterdam te trekken. Voor de stad Rotterdam is de vertaling een mijlpaal omdat er op deze manier weer een stap is gezet om de internationale bekendheid van Rotterdam als toeristische trekpleister te vergroten."

Lancering voor de Pasen

Dat de website vlak voor de Pasen wordt gelanceerd is geen toeval: Pasen is van oudsher een vakantieperiode waar de Duitsers er massaal op uittrekken en dan vooral naar Amsterdam, Zeeland, en de Noord-Hollandse Noordzeekust. In de strijd om de aandacht van de toerist wordt de traditionele reisgids in boekvorm steeds meer op de achtergrond gedrukt door internetreisgidsen. Door de informatie over Rotterdam nu toegankelijker te maken voor Duitse toeristen kunnen Rotterdamse ondernemers en horeca hier ook een graantje van meepikken.

 

Uitgaanstips voor Rotterdammers

Inmiddels wordt City Guide Rotterdam al goed gevonden door de Duitsers. Vooral bij grote evenementen in de stad zoals het Internationale Filmfestival en Bavaria City Racing stijgen de bezoekersaantallen gestaag. Net als Nederlanders zijn Duitsers dol op koopjes en 'geheime tips', waar je het lekkerst kunt eten of het leukst kunt overnachten of uitgaan. In de komende tijd worden er weer veel nieuwe artikelen met toeristische informatie over Rotterdam aan de website toegevoegd om het toeristische aanbod ook voor Rotterdammers zelf afwisselend en aantrekkelijk te houden.

 

3 November 2009 - Rotterdam City Promotion lanceert toeristische website voor Rotterdam

Vandaag heeft Rotterdam City Promotion de nieuwe website City Guide Rotterdam officieel gelanceerd. De website geeft binnen- en buitenlandse toeristen informatie over wat er allemaal in Rotterdam te beleven is. Op de site kunnen bezoekers Rotterdamse attracties beoordelen en daarnaast is er veel videomateriaal van Rotterdam te vinden.

Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen door de komst van nieuwe attracties zoals SplashTours en het ss Rotterdam en door de komst van (inter)nationale evenementen zoals de Tour De France en het WK turnen. Omdat steeds meer toeristen hun reis op het internet voorbereiden, is het belangrijk dat er goede en actuele informatie over de stad te vinden is op het internet.

De nieuwe website City Guide Rotterdam (http://www.cityguideRotterdam.com) biedt toeristen allerlei informatie over Rotterdam, zodat ze hun bezoek aan de stad goed kunnen plannen. De website bevat informatie in het Nederlands en Engels en geeft onder meer een overzicht van hotels, restaurants, attracties, musea, uitgaansleven en evenementen in de havenstad. Van de meeste attracties en evenementen zijn er ook videofilmpjes op de site te bekijken, zodat de bezoekers al een voorproefje kunnen krijgen voordat ze de stad bezoeken.

Behalve het bekijken van informatie kunnen bezoekers van de website een hotel in Rotterdam boeken en beoordelingen over de attracties in Rotterdam schrijven. Verder is er de mogelijkheid om tips achter te laten voor andere bezoekers, zodat de bezoekers ervaringen over hun bezoek aan Rotterdam met elkaar kunnen uitwisselen.

Er zijn ook al plannen om de website verder uit te breiden. Zo wordt er op dit moment aan een Franse en Duitse versie gewerkt om de informatie aan bezoekers uit België, Frankrijk en Duitsland in hun eigen taal aan te bieden. Daarnaast zijn er plannen om in de toekomst elektronische kaartverkoop te verzorgen voor Rotterdamse attracties.

R. van Dordregt, één van de eigenaren van Rotterdam City Promotion is enthousiast over de website. “Rotterdam heeft steeds meer te bieden voor toeristen en daarom is het belangrijk dat alle informatie over de stad op een plaats te vinden is. In vergelijking met andere steden is de informatie over Rotterdam op het internet echter lastig te vinden. Met City Guide Rotterdam kunnen toeristen goed geïnformeerd naar Rotterdam komen en beoordelingen en tips achterlaten voor andere toeristen. Dat is goed voor de stad en voor de toeristen.“

Your guide to Rotterdam!

City Guide Rotterdam is your online guide to Rotterdam with all the information you need to prepare your visit!

Read more

 

Public transport in and around in Rotterdam made easy with the travel chip card.

 

hotel in rotterdam

Book a hotel in Rotterdam and stay overnight with lowest price guarantee!

 

Adverteren City Guide Rotterdam

Advertise on City Guide Rotterdam and reach everyone with an interest in Rotterdam!

 

Follow City Guide Rotterdam and stay informed about all events and activities in Rotterdam!

You May Also Like

Explore what else Rotterdam has got to offer!

Spido

Book a boat tour through the huge port or a day trip to sights in greater Rotterdam.

SplashTours

Sightseeing in Rotterdam on the road and across the river in an amphibious vehicle.

Historical tram city tour

Experience old school sightseeing on board the historical tram line 10 through Rotterdam.

Cube houses

The museum cube house is open to the public. Be amazed by a house without any straight wall.

Hop On Hop Off Bus

Take the hop on hop off bus tour through Rotterdam and discover some iconic landmarks.

Kids Marina

Kids sail through the canals in downtown Rotterdam with little electric boats.